Invoering no show tarief 

Huisartsenpraktijk Scheer // Boekerij 54 Blokker // 0229 - 278 268 (bij spoed, toets 1)

Huisartsenpraktijk Scheer

Invoering no show tarief

Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts, assistente, praktijkverpleegkundige of psycholoog verschijnen. Met ingang van heden hebben wij daarom, op advies van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) een "no-show" tarief ingevoerd.

Waarom een no show tarief?

Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur. In de tijd die bij uw huisarts of een van de praktijkmedewerkers voor u gereserveerd stond hadden wij ook iemand anders kunnen helpen. Wij willen de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met deze medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden.
U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen. Meldt u dit dan uiterlijk een werkdag van tevoren op nummer 0229 278 268. De afspraak wordt dan uit de agenda gehaald, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak maken.

De hoogte van het no show tarief

Het no show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt. De tarieven van het no-show tarief zijn 15 euro voor een enkel consult van 10 minuten en 30 euro voor een dubbel consult van 20 minuten. Hier vallen ook alle consulten onder bij de assistentes, praktijkverpleegkundige en psycholoog.

Hoe werkt het?

U ontvangt de rekening per post thuis. Indien de rekening voor een volgende afspraak nog niet betaald is, dan moet u het bedrag contant afrekenen bij de balie, voordat de afspraak door kan gaan.

Let op: de zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.